fredag 23 mars 2012

Ingredienser

Finska pinnar

60 st

5 bittermandlar
200 g Arla smör
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
1 uppvispat ägg
1/2 dl hackad sötmandel
2 msk pärlsocker

Gör så här

Riv bittermandlarna fint. Skär smöret i bitar. Arbeta ihop smör, mjöl, socker och bittermandlar till en deg för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåp 1/2 - 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i 4 delar. Rulla delarna till fingertjocka längder, ca 60 cm. Lägg dem intill varandra. Pensla alla längder på en gång med ägg. Strö över mandel och pärlsocker. Skär längderna samtidigt i 4 - 5 cm långa bitar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 9 - 10 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar